Hvordan ta backup av WordPress? (Mai 2019)

automatisk wordpress sikkerhetskopiering

Hvorfor ta backup av din wordpress side?

wordpress backup

Å undervurdere viktigten av å ta sikkerhetskopi / backup av wordpress kan for mange være katastrofalt. Tap av innhold eller i værstefall fullstendige websider fører årlig til flere milliarder tapt for både norske og internasjonale firma. Det kreves en enorm ryddejobb for å rehabilitere en webside som har mistet data. Ofte må websider som har kræsjet bygges opp fra bunnen av igjen. Årsakene til data-tap kan være mange. De mest normale årsakene er konflikter mellom forskjellige “tema” og “plugins”. Tema er sidens design-malverk, mens en plugin er et funksjonelt tilleggsprogram til websiden din som håndterer websidens forskjellige funksjoner.

Manglende vedlikehold og hacking er en stor grunn for at nettsider må rehabilliteres

En annen svært vanlig årsak er manglende vedlikehold av wordpress-siden. Med det menes manglende oppdateringer av WordPress, temaer og plugins. Manglende oppdateringer av WordPress gjør siden sårbar for hacker-angrep. Hackere har mye å hente på å hacke en wordpress-side. Intensjonene bak dette kan være flere. Vanlige grunner for å hacke en webside kan være å stjele trafikk, plassere lenker på websiden din for å styrke egne resultater i søkemotorer, stjele data eller spamme epostlisten din med reklame. I følge WP White security er over 70% av WordPress-sidene man finner på nettet sårbar for hacker-angrep. Den dataen er basert på at over 70% av alle wordpress-sider på internett ikke jevnlig oppdateres. For all del – ikke få dårlige ideer ved å rangere dine søkeord på denne måten! Sjekk heller ut våres tjenester for søkemotoroptimalisering her.

Det ironiske er at konflikter mellom tema og plugins som oftest skjer etter en oppdatering. Dette betyr at man alltid må sørge for å ta backup av nettsiden sin før man gjennomfører en oppdatering. Samtidig bør en ordinær wordpress side oppdateres ukentlig. Ved å ta backup av nettsiden din vil du enkelt kunne laste opp sist fungerende versjon hver gang noe går gale med nettsiden din.

Slik sikkerhetskopierer du din wordpress nettside manuelt

En wordpress side er bygget opp av en mappe med flere filer, samt en “database”. Les gjerne om produktet vårt, webutvikling, og hvordan du forvandler din webside til å bli en selgende webside her. Filene får du tilgang til gjennom “FTP” eller “SFTP” avhengig av hvilken hosting-leverandør du bruker for å opprettholde nettsiden din. For å ta en total backup av nettsiden din må du altså ta backup av både filmappen(ftp/sftp) og databasen din. Dette kan du gjøre slik:

Backup av ftp/sftp

wordpress backup ftp

  1. Få tilgang til din “FTP”/”SFTP”. Inloggingstdetaljer finner du vanligvis ved å kontakte din hosting-leverandør eller ved å logge inn på din side hos nåværende leverandør.

  • Du må også laste ned et program som lar deg logge inn på FTP/SFTP-klienten. Det finnes flere programmer tilgjengelig for dette formålet, de mest annerkjente vil være WinSCP og Filezilla. Du kan laste ned Filezilla her og WinSCP her.

Backup av databasen

SQL backup

  • Få tilgang til databasen. Disse innloggingsdetaljene vil også typisk være tilgjengelig hos nåværende hosting-leverandør.
  • Deretter trenger du et program hvor du kan laste ned databasen din. Dette kan f.eks. Være MySQL Workbench (en backup av databasen omtales som oftest som en SQL-export, eller SQL-dump i databaseprogrammet).

Prosessen tar noen timer første gang du gjør det, men etter at du har blitt kjent med metoden vil det meste gå av seg selv og oppdateringen inkludert nedlastningstid vil fort ikke ta noe særlig mer enn 1 time per backup.

Når du har fullført disse stegene kan du trygt gjennomføre oppdatering av nettsiden din. Vi anbefaler et minimum av ukentlige oppdateringer for å være trygget mot potensielle sikkerhetshull eller bugs.

Automatisk vedlikehold og backup av din wordpress side (Den lettvinte måten)

automatisk wordpress sikkerhetskopiering

Dersom du ikke har lyst til å bruke tiden din på å ukentlig oppdatere og ta backup av din wordpress nettside finnes det heldigvis alternativer. Det finnes noen tjenester som gjør denne jobben for deg.

For norske nettsider bygget i WordPress kan du enkelt sikre nettsiden din og automatisere hele prosessen ved hjelp av vår tjeneste for WordPress backup og vedlikehold i dag.

Denne tjenesten vil helt automatisk gjennomføre og lagre ukentlige sikkerhetskopier av nettsiden din. Tjenesten vil samtidig oppdatere nettsiden(Alle Plugins samt WordPress-versjoner). Det betyr at nettsiden hele tiden holdes sikker og at du slipper å tenke på å gjøre jobben selv. Backup-filene lagres i 90 dager – noe som gjør at du kan tilbakestille nettsiden din med opptill 90 dager dersom du trenger å rydde opp i en feil.

Tjenesten er nedsatt fra 1990,- per år til 1290,- og kommer med 30 dagers åpent kjøp for de som bestiller i Juni.

Din side vil være sikret innen 24 timer fra bestillingstidspunktet. Du vil motta ukentlige rapporter etter utført oppdatering og sikkerhetskopiereng.

Bestill wordpress backup og vedlikehold i dag og få 30 dagers åpent kjøp.

 

BESTILL AUTOMATISK WORDPRESS BACKUP NÅ

Reduksjon av nettsidens lastetid fra 4 til 2 sekunder øker din konvertering med 14%
- Google 2019

Denne guiden avslører 5 enkle grep som øker farten til din wordpress-side i dag!bestill pil