Studie: Slik skader den trege nettsiden butikken din..

Laster nettsiden din tregt? Isåfall taper du nok mer enn du for øyeblikket aner.

I følge en studie utført av Google kunne de basert på data fra Google Analytics konkludere med at konverteringsraten til en nettside reduseres med 7% per sekund nettsiden laster.

140.000 Tapt på 2 sekunder

I et tilfelle hvor en nettside står for en generering av leads eller ordre til en årlig verdi av 1 MNOK vi altså en reduksjon i lastetid fra 4 til 2 sekunders lastetid bety 140.000,- ekstra per år.

Studien underbygger nettsidens lastetid som den viktigste(!) årsaken til hvor lenge en bruker blir værende på din nettside.

Redusert trafikk og synlighet

Dataen har også bltt brukt som et grunnlag for Google til å ta grep ved å inkludere lastetiden som en offisiell uttalt faktor for hvor bra eller dårlig din nettside vil rangere i søkemotoren.

Google vet at brukerne deres ikke liker trege nettsider. Og har derfor innført straff som gjør at tregere nettsider rangeres lavere enn hva den ellers burde – og dermed tape verdifull trafikk. 

Så hvorfor er det viktig å gjøre noe med nettsidens lastetid?

  • Unngå tapte konveterteringer og øke inntjening
  • Unngå straff fra Google og øke nettsidens trafikk

Hvordan sjekker jeg hjemmesiden min sin lastetid?

wordpress lastetid hodev

Hvilken lastetid er treig?

En stor nettside vil følgelig laste noe tregere enn en liten nettside. Likevel har Google laget en egen tjenester der du kan måle hjemmesiden din sin hastighet.

Gjennom verktøyet deres Google Page Speed Insights kan du måle nettsidens lastetid både for PC og telefon.

Jo høyere du klarer å score, desto bedre er det for hjemmesidens evne til å beholde lesere på siden og øke rangeringene sine i Google.

Sjekk hjemmesiden din sin lastetid her: Google Page Speed Insights

Røde talll?  Da bør varsellampen gå!