7 Seo Feil Du Må Unngå Når Du Skriver

7 seo feil hodev

SEO er elementært for å rangere i Google sin søkemotor. Det å rangere nettsiden sin på 1. siden av google kan gi enorm gevinst. Det finnes nesten et ubegrenset antall metoder for å rangere nettsiden din hos Google.

Ny til SEO?
LES: Hva er SEO og Hvorfor er det viktig for deg?

Her tar vi for oss 7 viktige feil du for all del må unngå når du ønsker å rangere godt hos Google.

Mangel på undersøkelse

Det er viktig å alltid bruke tid på å undersøke før du setter i gang med SEO-tiltak. Med dette mener jeg at du må undersøke emnet du skal skrive om og finne ut hva markedet ditt søker på før du starter skrivingen. Dette er svært viktig ettersom at du ønsker å rangere for de søkeordene som markedet ditt faktisk bruker. Google Keywoord Planner er et gratis verktøy du kan bruke for å få til dette.

 

LES OGSÅ: Artikkel i dybden om søkeordsanalyse

Bruk av komplisert språk

Det er lett for å ty til lange, kompliserte ord i stedenfor å bruke et enkelt språk. Dette fordi man ofte ønsker å framstå som smart og oppegående. Det å bruke et komplisert språk er med på å gjøre innholdet ditt vanskelig å forstå. Både for Google og leseren din. Bruk enkle ord som folk flest forstår. Fjern sjargonger og fagspråk.

Å bruke meninger som fakta

Sørg for å skille mellom egne meninger og ekte fakta som kan underbygges av vitenskap. Det er ofte fristende å bruke egne meninger som fakta, men det er ikke smart. Avhengig av hvilken nisje du er i, kan det å bruke egne meninger som fakta være både uetisk og farlig.

Overforbruk av søkeord

Overforbruk av søkeord hører til fortiden. Før i tiden kunne man bare plassere søkeordet man ønsket å rangere for så mange ganger som mulig på nettsiden for å rangere. Dette er ikke lenger tilfelle – fakta er at overforbruk av søkeord eller såkalt “keyword stuffing” kun vil skade rangeringene dine. Google har altså innført straff for de som har et tydelig overforbruk av søkeord. Ikke bruk søkeordet du går etter i mer enn 3% av teksten.

Utydelig innhold

Hvor ofte har du lest noe bare for å ikke forstå noe som helst? Forsøk å vær så tydelig som overhode mulig når du skriver om et emne.

Muntlig kommunisering – helst uten skrivefeil

Folk flest bryr seg ikke om grammatikken din. Likevel ønsker folk å bli engasjert nok til å lese neste avsnitt. Forsøk å hold skrivingen uformell. Skriv gjerne innholdet likt som du ville fortalt det. Det er ikke verdens undergang med skrivefeil, men det skader heller ikke å unngå skrivefeil.

Lenke til irellevante nettsider

Utgående lenker, både interne til egne undersider og eksterne til andre sider er svært viktig for SEO. Det er veldig viktig at dette gjøres riktig. Dersom du lenker ut til en suspekt nettside som kan bestå av virus og spam, som selger uetiske produkter eller tjenester eller som kopierer innhold, kan du ende opp med å bli straffet av Google. Sørg for at du alltid lenker ut til seriøse nettsider. Sørg også for at nettsider som lenker til din nettside er fra seriøse nettsider.

Det er lett for å gjøre mange feil når man arbeider med SEO. Både med nasjonal og lokal SEO. Det er lett for å gjøre endringer som skader resultatene dine hos Google istedenfor å forbedre de. Husk at det aldri er for sent til å gjøre nødvendige endringer som må til for å fikse feilene på nettsiden din.

Les også 15 tips for hvordan du kan rangere en helt ny nettside her.

Reduksjon av nettsidens lastetid fra 4 til 2 sekunder øker din konvertering med 14%
- Google 2019

Denne guiden avslører 5 enkle grep som øker farten til din wordpress-side i dag!bestill pil